Borac ARBiH proveo noć pred stanom iz kojeg je izbačen, nije prošlo sasvim mirno

Vijesti 09. maj 202310:22 6 komentara
N1

Predrag Keković, bivši borac Armije Republike Bosne i Hercegovine, izbačen je jučer iz stana nad kojim, tvrdi, ima stanarsko pravo. Razgovarali smo s njim nakon što je veći dio noći proveo na stubištu - ispred vrata svoga doma.

Podsjetimo, advokat Kekovića, Sulejman Hadžibegović, pojasnio je sinoć da je banka, u čijem je vlasništvu bio stan, njega prodala, ali da njegov klijent, a na osnovu odluke Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine, ima stanarsko pravo.

Borac Armije RBiH izbačen iz stana u centru Sarajeva: Noć će provesti u haustoru

Stoga, Keković je u razgovoru za N1 podcrtao da odbija odustati od borbe za krov nad glavom iznad kojeg je rođen, odrastao, živio sa porodicom…

Sinoć je ispred vrata stana ostao čekajući na stolici, tvrdeći da je bez pristupa svojim lijekovima i ostalim potrebnim stvarima.

N1

Jutros nam prepričava kako je protekla noć.

“Malo se loše osjećam, zaspao sam pred zoru, poslije tableta. Sada čekam da dođu dvije ekipe, jedna sudska i jedna policijska. Trebalo bi se ići kod tužitelja na razgovor”, naveo je Keković.

Govori kako se nada najboljem ishodu.

“Da se ne nadam, eksplodirao bih ih”, dodaje.

No, noć nije protekla samo u mirnom čekanju.

“Sinoć su dolazili neki momci, pitali one u stanu kako ih nije stid. Jedan momak je udario u sredinu vrata i rekao mi da uđem u stan, legnem i odmaram. Poslije je jedna gospođa stigla i dozvolila mi da legnem i popijem lijekove”, prepričao je.

O tome kako će provoditi naredne noći, još uvijek ne zna.

“Komšije su se ponudile da kod njih spavam. Danas bi trebao mi doći neko iz policije i reći mi šta da radim”, zaključio je.

Dok se čeka rasplet, advokat Kekovića pojašnjava kako je Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine odlučio da i pored promjene vlasništva nad nekretninom Keković ima stanarsko pravo nad ovim stanom koje je naslijedio od roditelja poslije njihove smrti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare