BLOG/ Dodik nakon ročišta vrijeđao Schmidta i Murphyja, nižu se reakcije iz RS

Vijesti 06. dec 202312:03 > 13:56 1 komentar
N1/F.Z.

Na Sudu Bosne i Hercegovine danas je održano ročište predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i v.d. direktoru Službenog glasnika RS Milošu Lukiću zbog "neizvršavanja odluka visokog predstavnika". Ispred Suda BiH su se okupili gradonačelnici, načelnici, direktori javnih preduzeća, ministri, poslanici, i predstavnici brojnih boračkih i drugih organizacija. Kako su rekli, došli su da daju podršku Dodiku, te smatraju da je proces usmjeren protiv RS. Dodik je nakon ročišta rekao da je ovo politički motiviran proces.

N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.

Podsjetimo, Sud Bosne i Hercegovine u oktobru je konstatovao da su se oputuženi izjasnili da nisu krivi jer su obojica na ročištu rekla da ne razumiju optužnicu za krivično djelo neizvršavanje odluka visokog predstavnika.

Kako se navodi u optužnici, Dodik i Lukić su od 1. do 9. jula ove godine u Banjoj Luci, svjesno i znajući da je visoki predstavnik Christian Schmidt donio odluku kojom se sprečava stupanje na snagu Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH, poduzimali službene radnje u cilju nastavka zakonodavnog postupka.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare