Boračke stipendije dobilo 444 studenta iz Zenice

Vijesti 05. apr 202315:15 0 komentara
Grad Zenica

Danas je u Velikoj sali Grada Zenica upriličena podjela rješenja za studente koji su ostvarili pravo na stipendiju Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona u studijskoj 2022./2023. godini. Boračke stipendije dobilo 444 studenta iz Zenice.

Studentima koji su prisustvovali ovom događaju, rješenja su uručili gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i ministar za boračka pitanja u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Adnan Sirovica.

U studijskoj 2022./2023. godini 444 studenta s područja Grada Zenica su ostvarila pravo na stipendiju Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona.

Gradonačelnik Kasumović je čestitao studentima koji su dobili stipendiju i naveo: “Poštovani studenti, na vama je budućnost i ovog grada i ove države. Nemojte svoju karijeru, niti budućnost graditi u inozemstvu. Završite svoje školovanje i ostanite ovdje. Posvetite se svojim profesionalnim izborima i nemojte za profesionalni angažman moliti predstavnike bilo koje političke stranke. Uvijek se usavršavajte i budite najbolji u onome što ste izabrali, jer će vas u tom slučaju svi htjeti”.

Ministar za boračka pitanja u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Adnan Sirovica je pohvalio trenutnu saradnju Vlade ZDK i Grada Zenica.

Grad Zenica
Grad Zenica
Grad Zenica
Grad Zenica

“Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona provelo je oglas o dodjeli stipendija studentima – braniocima i članovima njihovih porodica za studijsku 2022./2023. godinu. Na nivou Zeničko-dobojskog kantona ovu stipendiju je dobilo ukupno 1732 studenta, a najviše studenata je iz Zenice, njih 444. Za studente iz Zenice ćemo izdvojiti nešto više od pola miliona KM. Ove godine, a što je novina u odnosu na prethodnu je da je visina stipendija povećana za 200 KM. Studenti prve godine studija dobit će stipendiju u iznosu od 1.000 KM, dok će studenti ostalih godina dobiti stipendiju u iznosu od 1.400 KM”, istakao je ministar Sirovica.

Ministar Sirovica je dodao da će stipendiju dobiti svi studenti koji su ispunili uslove konkursa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!