Borbeni avioni i danas ispratili let Air Srbije za Rusiju, poznato i zbog čega

Vijesti 08. apr 202221:15 > 21:16 5 komentara
Shutterstock/Ilustracija

Tokom današnjeg dana avion kompanije Air Srbija, na letu JU 671, koji je išao iz Sankt Peterburga ka Beogradu, tokom preleta iznad teritorije Litvanije, ispratili su borbeni avioni sa oznakama Belgije, javili su beogradski mediji. Kako su navele Novosti, avion je bezbjedno sletio na beogradski aerodrom u 13:50 sati.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je u srijedu ruska vazdušna kontrola obavijestila Srbiju da je jedan borbeni avion NATO u ruskom vazdušnom prostoru pratio let Air Srbije, na letu Moskva-Beograd, nedaleko od ruske granice sa Letonijom.ž

Mađarska: Gripeni pratili srpske avione zbog dojava o bombi

Mađarsko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su borbeni avioni te zemlje Gripen danas u dva navrata ispratili iz svog vazdušnog prostora avione Air Srbije na letovima iz Rusije zbog dojava o bombi.

U saopštenju se navodi, da je mađarski borbeni avion “Gripen” podignut je kako bi ispratio srpski putnički avion na letu iz Sankt Peterburga za Beograd, a da je prethodno iz vazdušnog prostora mađarske ispraćen i srpski avion na relaciji Moskva – Beograd, prenosi MTI.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare