Bosanska Krupa izdvojila 30.000 KM za pomoć područjima pogođenim poplavama

Vijesti 09. okt 202418:54 0 komentara
Fena

Štab Civilne zaštite Bosanska Krupa održao je sjednicu kojom je rukovodio gradonačelnik Armin Halitović, a razmatrana je mogućnost pružanja pomoći područjima u Bosni i Hercegovini koja su nedavno pretrpjela velike štete uslijed poplava i klizišta. Jednoglasno je usvojeno da će se za pomoć područjima pogođenim vremenskom nepogodom iz budžeta izdvojiti 30.000 KM.

Gradonačelnik Halitović podsjetio je na slične vremenske nepogode koje su prethodnih godina pogodile Bosansku Krupu i istaknuo značaj solidarnosti i pomoći koja je tada stigla u ovaj grad.

-Osjećamo potrebu da pomognemo unesrećenim u velikim poplavama u Jablanici, Konjicu, Kiseljaku i Kreševu. Mi suosjećamo s unesrećenima, izražavamo saučešće porodicama stradalih i želimo im da se što prije vrate normalnom životu – izjavio je Halitović.

Ovaj stav podijelili su i ostali članovi Štaba civilne zaštite, naglašavajući da je pomoć ugroženima moralna i etička obaveza. Na sjednici je jednoglasno usvojeno da će se iz budžeta Grada Bosanska Krupa izdvojiti 30.000 KM za podršku područjima pogođenim vremenskom nepogodom. Od ukupnog iznosa, 10.000 KM bit će upućeno Jablanici, kao najpogođenijem području, dok će po 5.000 KM biti dodijeljeno Konjicu, Kiseljaku, Fojnici i Kreševu.

Ova odluka predstavlja važan korak u pružanju prijeko potrebne pomoći gradovima koji se suočavaju s posljedicama prirodnih katastrofa, a Bosanska Krupa pokazuje solidarnost s građanima pogođenih područja, kao i spremnost da pruži podršku u teškim trenucima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!