Bosna i Hercegovina učestvovala na sastanku Biroa Međunarodnog krivičnog suda, prvi put kao član

Vijesti 18. jan 202414:50 0 komentara
MVP BiH

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Holandiji Almir Šahović učestvovao je 17. januara u ime BiH, na sastanku Biroa Međunarodnog krivičnog suda (ICC).

Ovo je bio prvi put da Bosna i Hercegovina učestvuje u svojstvu člana na sastanku Biroa Međunarodnog krivičnog suda (ICC).

Biro Skupštine zemalja ugovornih strana Rimskog statuta je najvažnije tijelo ICC-a i sastoji se od 21 zemlje izabrane na mandat od tri godine.

“Izbor Bosne i Hercegovine u Biro ICC-a na Skupštini zemalja ugovornih strana održanoj u decembru u New Yorku predstavlja svojevrsno priznanje zemlji za konsistentnu podršku Bosne i Hercegovine radu Međunarodnog krivičnog suda, kao i stalno zalaganje naše zemlje za poštivanje međunarodnog prava i pravde”, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Biro ICC-a će u naredne tri godine činiti Finska, Siera Leone, Poljska, Bosna i Hercegovina, Belgija, Bolivija, Brazil, Čile, Kipar, Ekvador, Italija, Japan, Kenija, Latvija, Novi Zeland, Republika Koreja, Senegal, Slovenija, Južna Afrika, Švicarska i Uganda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!