Brojne zanimljive teme i gosti u emisiji Novi dan

Vijesti 26. apr 202217:05 0 komentara
N1

U izdanju emisije "Novi dan" za srijedu gledajte:

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH zakazana je za srijedu, mnogo važnih tačaka na dnevnom redu. U Novom danu razgovarat ćemo o Prijedlogu izmjena i dopuna zakona o unutrašnjoj trgovini, Nacrtu izmjena i dopuna Krivičnog zakona, te izmjenama Zakona o biomedicinski potpomognutoj oplodnji. Naše gošće bit će: Mersiha Ferhatović-Beširović – predsjednica Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti BiH i Alma Kratina – Zastupnica DF-a u PFBiH.

ABA liga uvrstila je košarkaša Studentskog centra Kenana Kamenjaša u najbolju petroku za sezonu 2021/2022. Kameni je u prosjeku igrao nešto više od 27 minuta po meču, u kojem je prosječno ubacivao 14,3 poena, hvatao 8,4 skoka i dijelio 2 asistencije po utakmici. Pored toga prosječni index korisnosti košarkašu iz BiH bio je 21.

Bh. reprezentativac glavni kandidat je kandidat za MVP nagradu. Kenan Kamenjaš i njegov prvi trener Eldin Herco gosti su Novog Dana i donose vam priču o uspjehu koji je počeo od autobusa iz Breze do Top 5 igrača ABA lige.

Na osnovu ukupnih 132 dana skijaške sezone 2021/22 na planinama Bjelašnica i Igman, Gorska Služba Spašavanja napravila je analizu ukupnog broja povreda, vrsti, lokacija zadobivenih potreba, vremenskog intervala, te dobno – spolne strukture unesrećenog. Gost Novog dana bit će Edin Zametica – član GSS stanice Sarajevo.

Kratka, komična i razigrana opera “Telefon” u režiji Aleksandra Nikolića iz Beograda, biće premijerno izvedena na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u petak 29. aprila. Prva repriza je dan kasnije. Gošće Novog dana su prvakinja Opere NPS Aida Čorbadžić i solistica Melisa Hajrulahović – Tomić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!