Brojni Banjalučani se ovih dana pitaju isto pitanje (VIDEO)

Vijesti 01. aug 202421:46 0 komentara
N1

Kako zaustaviti gradnju protivnu regulacijskom planu i bez građevinskih dozvola? To se ovih dana pitaju mnogi Banjalučani, koji su se zbog toga sukobili i s gradonačelnikom. A, on u punom zamahu gradi, ne osvrčući se na propise.

Takozvano Kupusište je raskopano. Bageri parkirani. Dokle se stiglo sa kopanjem, htio je provjeriti gradonačelnik Banjaluke. No, umjesto radnika, dočekali su ga pobunjeni građani.

Zelena površina nijednoj strani nije sporna. Sporan je izgled. Dok gradonačelnik hoće da bude novije, građanima se sviđa staro ruho.

“Ovaj park jednostavno ne može da podnese 30 instalacija, 30 skulptura, dimenzija visine preko dva metra, širine između jednog i dva metra”, istakla je danas građanka Sanda Vukojević.

“Smatramo da se ovdje vodi jedna nelegalna gradnja jer RP je od danas na javnom uvidu a oni već kopaju, znači izmjena RP nije urađena, nisu ispoštovani ti propisi rokovi”, dodao je Dario Adamov.

Inače, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković nije neko ko se previše osvrće na zakon kada je gradnja infrastrukturnih projekata u pitanju. Brojne projekte pratile su brojne kontroverze.

Crvenom trakom opasano je gradilište u naselju Borik gdje bi trebalo da nikne još jedan kružni tok. Inspektorat RS zapečatio je radove zbog nepostojanja građevinske dozvole. I to nije prvi put.

Pa je tako za najveći kružni tok u Banjaluci, građevinska dozvola nabavljena naknadno po završetku radova. Najveći park gradi se bez RP. Započeti projekti vrlo često predmet političkog prepucavanja.

Cijelu priču donosi Žana Kezunović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!