Brojni gosti i zanimljive teme u Novom danu u subotu

Vijesti 18. okt 202416:27 0 komentara
N1

U subotu donosimo aktuelne teme iz BiH, regije i svijeta, uključenja reportera sa terena. Pratimo stanje na poplavljenim područjima, situaciju sa dojavama o bombama... Budite sa nama od 9 do 11h.

Nakon što se u BiH odigrao femicid uživo na internetu, javnost kao da je spremno i bez pretjeranog šoka ili podrške za žrtvu dočekala video brutalnog nasilja djeljenog na društvenim mrežama prethodnih dana, koje je nad bh. pjevačicom izvršio njen suprug. Jesmo li oguglali na nasilje nad ženama, da li je empatija u našem društvu selektivna, pitamo Jadranku Miličević, direktoricu Fondacije Cure i Maju Gasal, direktoricu Akademije za žene.

U Novom danu donosimo i razgovor koji se bavi pitanjima ključnim za današnje društvo, kako se nositi s podjelama u vremenu kada su one sve prisutnije? Naši gosti su Damir A. Saračević, autor knjige „Recept za jedinstvo različitosti“, i profesor Josef Weidenholzer, bivši evropski parlamentarac i dugogodišnji zagovornik socijalne pravde.

Kroz dijalog o jedinstvu, suživotu i izazovima s kojima se suočavamo, istražićemo mogu li naše razlike postati mostovi, a ne prepreke.

Govorićemo i o tome koliko je mladima u regiji teško kupiti stan, kakva je stambena strategija na nacionalnom nivou u Hrvatskoj, napravićemo regionalno poređenje cijena kvadrata nekretnina.

Jedna od tema biće i obilježavanje Erasmus Dana. Tim povodom Udruga hrvatskih tržnica u saradnji sa tržnicama Zagreb i Koprivnica održaće manifestaciju “Tržnice – izvor lokalne i zdrave hrane”, promociju i edukaciju o značaju hrane s tržnica. Naša tema će biti skupoća voća i povrća, koliko košta se hraniti zdravo?

Iz Hrvatske u naš studio dolazi doktorica kineziologije Ana Marija Jagodić Rukavina. Svoje dugogodišnje iskustvo i stručnost na području rekreativno-terapeutskih tehnika vježbanja, Ana-Marija je primijenila na razvoj Body tehnike, posebne, hrvatske metode i pristupa vježbanju. Razgovaraćemo o tome šta je to inteligencija tijela, šta naše držanje govori o našem emocionalnom statusu, kako uspostaviti psihofizički balans?

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!