Brojni gosti, zanimljive i aktuelne teme u Novom danu u utorak

Vijesti 21. okt 202414:42 0 komentara
N1

Na koji način i koje odgojne mjere se provode u Odgojnom centru KS, izrečene od strane nadležnog suda maloljetnom učiniocu krivičnog djela, na način propisan zakonom?

Šta pokaže opservacija maloljetnih osoba tokom sudskog postupka prema naredbi nadležnog tužiteljstva ili suda? Kako izgleda resocijalizacija maloljetnih osoba?

Gosti Novog dana su Midhat Kerla – direktor KJU “Odgojni centar Kantona Sarajevo” i Dženita Šošić – šefica službe za resocijalizaciju KJU Odgojni centar.

Još jedan slučaj navijačkih nereda u BiH. Na ulicama Mostara tragovi krvi, razbijene boce, željezne šipke, navijači bez dodira sa sportom i sportskim ponašanjem. O uzrocima ovakvog ponašanja govorimo u Novom danu.

Amira Medunjanin objavila je osmi studijski album “Homeland”. “Sve su nove pjesme. Za ‘Almu’ sam snimila prvi pravi videospot u karijeri. Bila sam protivnik spotova, ali mi je drago da smo to uradili. ‘Homeland’ je presjek svega što sam do sada radila, ali na novi način. Ne govorimo stihove koje je već neko izgovarao i ispjevavao prije nas, već su pjesme namjenski rađene baš za ovu priču”. Amira Medunjanin gošća je Novog dana.

O mogućnosti za boljom radnom integracijom osoba sa invaliditetom na otvorenom tržištu rada, mjestu inovacija DI HUB SUMERO, te priči o deinstitucionalizaciji osoba sa poteškoćama u razvoju razgovaramo danas. Gošća Novog dana je Dragana Grbić – Hasibović – projekt menadžerica Saveza Sumero.

Vijesti iz svijeta priprema Esmir Milavić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!