Brojni građani se emotivno oprostili od Mirsada Kukića

Vijesti 29. jun 202417:02 0 komentara
Tuzlanski

Mirsad Kukić, dugogodišnji član SDA koji je nakon razlaza osnovao svoju stranku PDA, preminuo je u četvrtak u 67. godini.

Danas u 15.45 sati počelo je okupljanje mještana Banovića i drugih građana ispred porodične kuće Mirsada Kukića u Banovići Selu-Brezje, odakle je krenula dženaza koja će biti klanjana na Centralnom mezarju u Banovići Selu sa početkom u 17.30 sati, javlja Tuzlanski ba.

Tokom dana održana je i komemoracija Mirsadu Kukiću u pozorišnoj sali Radničkog doma u Banovićima na kojoj su se obratili Elzina Pirić, Nermin Delagić, Rasim Dostović i Mehmed Hasanović govorivši o Kukićevom životu i radu.

Prisutni su birali veoma emotivne riječi dok su se opraštali od Kukića.

Podsjetimo, od 1994. do 2001. godine Kukić je bio generalni direktor Rudnika mrkog uglja “Banovići”. Bio je vijećnik u Općinskom vijeću Banovići i poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona.

Na općim izborima 2014. godine osvojio je zastupnički mandat u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH. Izabran je u Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na općim izborima 2018. godine.

Na mjesto predsjednika stranke 2022. godine podnio je ostavku jer je sankcioniran od SAD.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!