Opozicija RS: Budžetom su prijetili ranjivim kategorijama zbog trajanja brojanja

Vijesti 21. okt 202216:38 0 komentara
N1

"Potvrdilo se ono na šta smo ukazivali. Na preko 80 posto mjesta do sada ponovno pregledanih, utvrdile su se brojne izborne neregularnosti i krađe. To pokazuje da je naš zahtjev bio potpuno opravdan", saopštio je predsjednik PDP-a Branislav Borenović na današnjoj zajedničkoj press konferenciji opozicije Republike Srpske.

Navedeno, tvrde oni, ukazuje da se u RS desila brutalna izborna krađa u režiji vladajuće koalicije.

“Radi se o velikom broju i nevažećih, i neiskorištenih listića – ali i glasova koji su dodavani Dodiku, a oduzimani Trivić”, ponovio je Borenović.

Opozicija, poručio je, neće odustati.

Ponavljaju da je za njih jedino logično rješenje ponavljanje izbora.

PROČITAJTE JOŠ:

Važno je, dodao je, i da vladajući režim prestane sa prizivanjem konflikata, ratova i dizanjem tenzija, a sve kako bi se, kako je rekao – skrenula pažnja sa ‘historijski važnog procesa za RS’.

Neregularnosti za nivo predsjednika RS su, naveli su, dokazi da se isto radilo i za ostale nivoe.

Trivić: Budžetom se prijetilo ranjivim kategorijama zbog eventualnog trajanja prebrojavanja

Kandidat za predsjednika RS Jelena Trivić se obratila medijima kako bi prokomentarisala usvajanje budžeta ovog entiteta.

“Referisat ću se i na to da je neko dva ili tri dana prijetio penzionerima, borcima i ostalim korisnicima da bi zbog eventualnog trajanja prebrojavanja glasova oni mogli biti uskraćeni za svoja prava. Mi, po prvi put otkada sam ja poslanik možemo usvojiti budžet po redovnoj proceduri. Za širenje panike među ranjivim kategorijama stanovništva neko bi trebao dobro da se zamisli”, konstatovala je, napominjući i na sinoćnju poruku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da “srpsko-srpskih sukoba ne smije biti”.

Reagujući na, kako kažu, dezinformacije koje su danas plasirali pojedini mediji – podcrtali su da opozicija RS ne planira skupove ili proteste ispred CIK -a BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!