Bukti požar u Maglaju: Čule se eksplozije, stigao i helikopter Oružanih snaga BiH

Vijesti 04. sep 202409:55 0 komentara
N1

Bukte i aktiviraju se novi požari širom Bosne i Hercegovine. Već duže od 24 sata vatrogasci i brojni građani bezuspješno pokušavaju ugasiti požar na području Općine Maglaj. Gori šuma i područje koje je označeno kao minirano. Zbog toga su se čule eksplozije na području Crnojevića. Trenutno stambeno objekti nisu u opasnosti, a tokom prethodne noći organizovane su i dežure.

“Iako smo stalno upozoravali da se ne radi nikakva aktivnost koja bi mogla izazvati požare, nažalost neodgovornost jednog pojedinca… dovela je do toga da veliko područje zahvati požar. Najveći dio je minsko područje i ljudi nisu mogli ući tu i gasiti nego smo pokušali lokalizovati da se ne proširi prema objektima. Trenutno imamo prema Ošvama smjer širenja požara prema stambenim objektima, ekipe su na terenu”, izjavio je za N1 Mirsad Mahmutagić, načelnik Općine Maglaj.

U međuvremenu ministarstvo odbrane i predsjedništvo BiH dalo je saglasnost za angažovanje helikoptera Oružanih snaga. Helikopter Oružanih snaga upravo je stigao na područje Općine Maglaj i već je angažovan na gašenju ovog požara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!