Bukti u PDP-u: Novi Grad, Laktaši, Banjaluka

Vijesti 04. jul 202415:41 0 komentara
N1

Dok se bliže lokalni izbori, problemi kucaju na vrata PDP-a. "Bura" se odrazila se na više frontova - Članovi odlaze, odbori se raspuštaju, a dresovi mijenjaju.

Za početak raspušten je Opštinski Odbor u Novom Gradu, kako su naveli, zbog dubokih podjela.

Najviše je to pogodilo potpredsjednika PDP-a Milka Grmušu koji je podnio ostavku na sve stranačke funkcije, dan nakon. Grmuša je naveo da ostavku podnosi zbog raspuštanja demokratski izabranih organa i funkcionera PDP-a u Novom Gradu.

I ranije su zabilježeni “suprotni” stavovi  potpredsjednika u odbornika Milka Grmuše sa radom stranke PDP. To je donekle indirektno potvrdio i predsjednik stranke Branislav Borenović, rekavši da se Grmuša potpuno odvojio od stranke.

“Inače, Grmuše nema već pola godine u stranci, ne dolazi na sjednice Kolegijuma, Predsjedništva, Glavnog odbora, skroz se odvojio od stranke, i vjerovatno nema potpune informacije oko Novog Grada u kojem mjesecima pokušavamo napraviti kompromis oko zajedničkog nastupa”, rekao je Borenović za Nezavisne.

Grmuša je inače bio dio gradskog odbora u Banjaluci, a u kojoj, interesantno, postoji sukob u vezi nosioca odborničke liste. Stari PDP-ovi članovi ne žele na tom mjestu vidjeti Nebojšu Drinića, prihvatljiv im je Dragan Milanović, aktuelni odbornik iz redova PDP-a.

Upravo, kao jedna od kompromisnih opcija pojavila se i ta da lider stranke Branislav Borenović bude nosilac liste za lokalni banjalučki parlament, kažu nam pojedini visokopozicionirani članovi PDP-a.

A pojedinim članovima PDP-a, “dopao” se više SNSD. Pa je gradski odbor PDP-a u Laktašima, sa većinom članstva odlučio preći u Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

“Odlučili smo se na ovaj korak jer smatramo da gospodin Miroslav Bojić (predsjednik SNSD u Laktašima) i SNSD jedini nude konkretne i održive politike koje su u najboljem interesu naših građana, a što se i vidi na svakom koraku u Laktašima. Gradonačelnik Bojić je pokazao sposobnost i odlučnost u vođenju grada i želimo biti dio tima koji gradi bolju budućnost Laktaša za sve ljude”, izjavio je Draško Milinković, bivši predsjednik gradskog odbora PDP, sada novi član SNSD.

Za Miroslava Bojića, “hvalospjev” na njegov račun, znak je da se politika SNSD temelji na rezultatima i konkretnim djelima.

“Upravo ova podrška članova pokazuje da su naši napori na unapređenju infrastrukture, ekonomskom razvoju, podrška porodici i poboljšanju socijalnih usluga prepoznati kao relevantni i korisni za našu zajednicu. Njihov dolazak je pozitivan signal da su naše politike inkluzivne i usmjerene na stvaranje boljih uslova za život svih građana”, rekao je Bojić.

Inače, gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, optuživan je često, posebno od strane lidera NF Jelene Trivić, kao i Nebojše Vukanovića da je on, koji dolazi iz redova PDP-a u “političkoj simbiozi” sa SNSD-om.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!