Bunoza, Duratović, Muhasilović u Danu uživo

Vijesti 25. jun 202412:35 0 komentara
N1 BiH

U Danu uživo gledajte:

Nakon što je Sud BiH odbio žalbu SNSD-a i potvrdio odluku Centralne izborne komisije BiH, stranka Milorada Dodika ostaje bez četvrtog delegata u Domu naroda PS BiH, a ova pozicija će biti popunjena žrijebanjem. U bubnju će se naći SNSD i PDP. U Danu uživo provjeravamo može li doći do smjene aktuelnog saziva Vijeća ministara te šta bi eventualno značio PDP-ov delgat u Domu naroda za funkcionisanje ovog Doma?

U četvrtak će u Sarajevu biti održana konferencija na ministarskom nivou o pristupanju zemalja Zapadnog Balkana Evropskoj uniji – pregovaračko Poglavlje 23. Koji su ciljevi konferencije i kako će BiH ispunjavati svoje obaveze iz ovog poglavlja i koliko smo daleko od otvarajna pregovora sa EU s obzirom na složenost političke situacije u zemlji – pitamo Davora Bunozu, ministra pravde BiH.

Deklaracija donesena na Svesrpskom saboru u Begoradu biće razmatrana 2. jula u Nardonoj Skupštini RS, a razmatrat će se i vraćanje u upotrebu himne Bože pravde i grba Nemanjića. Na sve ovo reagovao je Mirsad Duratović, potpredsjednik NSRS i zastupnik SDP-a u entitetskom Parlamentu koji je gost današnje emisije. Bliži se i 11. juli, od ove godine Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici. Pitamo ga hoće li vlast u RS istrajati u namjeri da promijeni naziv ove opštine?

Jesu li intervencije Christiana Schmidta učinile BiH funkcionalnom? – tema je panela knferencije “Politika Bidenove adinistracije u BiH: 30 godina FBiH na kojoj je govorio Jahja Muhasilović, profesor na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu. U Danu uživo s njim aliziramo i aktuelnu političku situaciju u našoj zemlji. Kako zaustaviti destruktivne politike i može li BiH sa takvim politikama naprijed na EU putu?

Ovog utorka sa vama od 16:15 Ena Branković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!