Burno je u PDP-u: Ko će od zaraćenog trojca do kandidature za gradonačelnika Banjaluke?

Vijesti 20. feb 202419:06 0 komentara
N1

Od velikog ujedinjenja opozicije u Republici Srpskoj do velikog razjedinjenja PDP-a, kratak je put. Što su izbori bliže to su podjele među funkcionerima veće. Varniči zbog kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

Rukavica u lice za stranačke kolege i to sa frekvencije javnog medijskog servisa. Draško Stanivuković skinuo je masku u odgovoru na pitanje o unutarstranačkim sukobima zbog njegove kandidature za drugi mandat na čelu grada.

“Razlika između mene i drugih je što ja radim ovo ćutke i pokazujem odgovornost, a drugo je što neki kokodaču i idu u medije, e to je nečija slabost kada se moraju obračunavati na taj način”, rekao je tom prilikom banjalučki gradonačelnik.

„Kokodakanje“ je riječ koja je zaparala uši Stanivukovićevim kolagama u vrhu stranke, pa je nakon njega i rukavice i masku skinuo Igor Crnadak, inače Stanivukovićev tetak pa su problemi osim partijskih postali i porodični.

“Nikada u istoriji PDP-a jedan član Predsjedništva nije rekao drugom da kokodače. Tako je to kad pare udare u glavu, a nervoza i bahatost nadjačaju pristojnost i kulturno ponašanje”, napisao je u oštrom osvrtu na društvenim mrežama Igor Crnadak.

Potpredsjednik Stanivukovićevog PDP-a oštro kontra njega: “Tako je to kad pare udare u glavu”

Teško je reći ko je prvi počeo najnoviji sukob unutar svakako rovitog PDP. Indikativno je da je do eskalacije došlo nakon kakvog-takvog pokušaja ujedinjenja opozicije oko jednog imena koje bi bilo kandidat za rukovođenje najvećim gradom u Republici Srpskoj, ali i nakon što je Milko Grmuša, takođe jedan od potpredsjednika stranke javno saopštio da Banjalukom zapravo upravljaju tajkuni.

“U tom smislu, jasno je da je moj čvrst stav radikalan zaokret u Banjoj Luci i kandidovanje nove strukture za vođenje grada”, saopštio je Grmuša.

Nije tajna ni da bi svaki od zaraćene trojice na čelu Banjaluke volio vidjeti upravo sebe. Zbog toga je izvijesno da će na listu za gradonačelnika ispred PDP-a jedan od njih. Draško Stanivuković, Igor Crnadak ili Milko Grmuša.

Ko će u trku za prvog čovjeka grada na Vrbasu ispred PDP trebalo bi biti jasnije nakon sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora stranke koje su zakazane za četvrtak i subotu ove sedmice. Nije jasno hoće li ove sjednice biti otvorene za javnost i uopšte najavljene medijima, ali je jasno da će na njima varničiti.

Opširnije u priči Mladena Vujinovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!