Čampara: Nikad nisam popio kafu sa Mijatovićem, bio je hvaljen od SDA

Vijesti 30. mar 202314:00 1 komentar
N1

Delegat u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Aljoša Čampara nakon današnje sjednice komentarisao je i izbor, tačnije, predložene kandidate određenih ministara u novoj federalnoj vladi. Jedan od njih je i Vojin Mijatović iz SDP-a, koji je prvobitno bio predložen za ministra unutrašnjih poslova FBiH, međutim, kako su saopćili iz ove stranke on neće dobiti tu poziciju, ali će biti ministar u nekom drugom resoru. Čampara je kazao da Mijatovića ne poznaje tako da njegovu kandidaturu ne može detaljno komentarisati.

Čampara je komentarisao predložena imena za ministre u novoj vladi Federacije Bosne i Hercegovine rekavši da ima i onih oko kojih se on ne slaže, međutim, kako kaže, to je uvijek tako bilo jer ne mogu svi svakome odgovarati.

“Uvijek mogu biti bolaj i kvalitetnija imena i sada možemo razgovarati o svim tim stvarima šta bi bilo kad bi bilo. Postavljam sada jedno hipotetičko pitanje, da sva ova imena ostanu, pa kada bi SDA bila na vlasti saSDP-om, da li bi oni možda uspjeli promijenti nekakva imena. Da li bi ostao Vojin Mijatović, da li bi ostala Sanja Vlaisavljević, kao i Anel Kljako? Mislim da oni ništa ne bi promijenili kao što nikada nisu apsolutno ništa od toga uspjeli ni promijeniti”, naveo je Čampara.

Istakao je i to da ne može odgovarati detaljnije na novinarska pitanja budući da pojedince i ne poznaje.

“Naprimjer, ne poznajem Vojina Mijatovića, nikad u životu s njim nisam popio kafu, to bi SDA mogla puno bolje odgovoriti jer su oni zajedno pravili kampanje. Koliko znam on je hvaljen od SDA, vodali su se po Banjaluci, ali vidjet ćemo šta će biti, šta će se dešavati”, poručio je Čampara.

Podsjetimo, kada je riječ o imenovanjima ministara u novoj Vladi FBiH, najviše pažnje je izazvalo ime Vojina Mijatovića za ministra unutrašnjih poslova ispred SDP-a, kao i Sanje Vlaisavljević za ministricu kulture ispred HDZ-a.

Mijatović neće biti ministar policije, ali će biti ministar

Za N1 su iz SDP-a potvrdili da Mijatović neće biti kandidat za ministra policije, ali da će dobiti novi resor i kako saznajemo riječ je o Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta.

Almin Hopovac trebao bi zauzeti poziciju koja je bila namijenjena Mijatoviću.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare