Čampara o Damiru Veji: Danas se vratio na posao, sutra će opet biti suspendovan

Vijesti 09. nov 202221:17 1 komentar
Aljoša Čampara u Pressingu (N1)

Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova u Pressingu je govorio i o nedavno suspendovanom Damiru Veji, direktoru Policijske akademije Federalnog MUP-a i njegovom pomoćniku. Kako je kazao, danas je vraćen na posao, ali nakon saznanja da je protiv njega pokrenuta istraga, odnosno da ga Kantonalo tužilaštvo KS vodi kao osmunjičenog, Čampara je poručio da će sutra ponovo biti suspendovan.

Podsjetimo, Vejo je prvobitno bio suspendovan zbog informacija o umiješanosti u slučaj postavljanja uređaja za praćenje ispod vozila federalnog ministra Nermina Džindića.

Čampara je naveo da mu je bio zabranjen ulazak u zgradu, ali da je Odbor za žalbe donio rješenje da nije pokrenut krivični postupak te da se ta mjera protiv njega ne može iskoristiti.

“Meni je to malo čudno, ali ja sam ispoštovao tu odluku i on je od danas na poslu. Međutim, mi smo traćili od Tužilaštva Kantona Sarajevo da nas obavijesti da li je pokrenuta istraga i danas smo dobili informaciju da je proširena istraga protiv njega i drugih radi postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašteno prisluškivanje i zvučno snimanje. Danas smo dakle dobili informaciju da je pokrenuta istraga i on će ujutro odmah biti suspendovan. Donosim sada rješenje koje niko neće moći odbaciti pa ni Odbor za žalbe sve do okončanja postupka. Radi se o čovjeku koji je osumnjičen za krivična djela postrekanje, pomaganje, neovlaštenog snimanja i prisluškivanja i takav čovjek ne može raditi u Policijskoj akademiji i ja to neću dozvoliti. Ne kažem da je kriv, ali sve dok se to ne dokaže on ne može ući u zgradu FUP-a”, naglasio je Čampara.

Poručio je da je to sasvim normalan postupak.

“Da nisam to uradio pitali biste me zašto to nisam uradio i pitanje bi bilo na mjestu”, poručio je Čampara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare