Čampara: Pooštrit ćemo sankcije za huligane

Vijesti 25. apr 202114:21 > 14:54 2 komentara
N1

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara najoštrije je osudio sinoćnje nerede u Mostaru koje su izazvali pripadnici navijačke skupine Ultrasi te poručio kako MUP HNK, zbog problema s kojim se susreće zbog uplitanje politike u radu policije, nije u stanju osigurati poštivanje javnog reda i mira.

„Pozivam Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona da u najkraćem roku dostavi nadležnim organima izvještaje o počinjenju krivičnog djela protiv svih osoba koje su učestvovale u sinoćnjem neredu“, rekao je Čampara.

Ministar Čampara je rekao kako evidentno postoje propusti u radu Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona koje nije u stanju osigurati poštivanje javnog reda i mira.

„To je posljedica višegodišnjih problema s kojim se susreće Uprava policije MUP-a HNK počevši od nepostojanja policijskog komesara, činovanja pa sve do prijema novih policajaca. Politika je ušla u svaku poru sistema pa tako i sigurnosnog, a to je neprihvatljivo“, kazao je Čampara.

Ministar Čampara je istakao kako sve češći huliganski neredi, posebno u Mostaru, počinju predstavljati ozbiljnu sigurnosnu prijetnju, a na koju će država morati odgovoriti pooštravanjem sankcija.

„Radit ćemo u Domu naroda Parlamenta FBiH na izmjenama zakona. Sankcija ćemo pooštriti do te mjere da više nijednom navijaču ne padne napamet da učestvuje u bilo kakvim neredima“, kazao je Čampara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare