Capital.ba: UIO odložila kupovinu Radišićeve zgrade

Vijesti 17. apr 202411:51 0 komentara
N1

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme „Grand Trejd“ za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci, saznaje portal CAPITAL.

Firma kontroverznog biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala dostavila je u januaru ove godine dvije ponude.

Prvom je Upravi ponuđen objekat od 12.280 kvadrata za 71,1 milion KM bez parkinga, dok je druga ponuda sa parkingom bila 98,6 miliona KM.

Iz UIO BIH su kazali da su od „Grand Trejda“ tražili produženje roka, na šta su ovi pristali, tako da ponuda sada važi do 18. juna ove godine.

„Nadamo se da će do tada cijeli postupak provjere ispunjenosti uslova traženih u tenderskoj dokumentaciji biti okončan“, poručili su iz UIO BiH.

Radišić ne bi trebao puno da se brine, jer jedini ispunjava uslove koje propisuje UIO, odnosno kreirani su tako da niko osim njega ne može da konkuriše.

UIO je konkursom tražila objekat za glavnu kancelariju i regionalni centar površine 16.000 kvadrata, od čega minimalno 10.000 metara treba da bude kancelarijskog prostora, 2.000 kvadrata višenamjenskog i minimalno 4.000 kvadrata parkinga.

Kriterijum za dodjelu ugovora je ekonomski najpovoljnija ponuda, odnosno zbir cijene i kvaliteta gradnje.

Ovo je inače četvrti put da UIO pokušava da trajno riješi problem smještaja u Banjaluci. Od 2014. do kraja 2018. godine raspisana su tri javna oglasa za kupovinu poslovnog objekta, ali ponuda nije bilo, piše Capital.ba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!