Čavalić: Sutra rasprava, ali ne i glasanje o novoj Vladi FBiH

Vijesti 05. apr 202314:15 0 komentara
Admir Čavalić (N1)

Admir Čavalić, zastupnik Stranke za BiH u Zastupničkom domu Federacije Bosne i Hercegovine, kazao je danas kako će ovaj Dom u četvrtak zasjedati kako bi se ispoštovao ustavom zagarantovani rok, koji ističe sutra, ali i da se neće glasati o novoj Vladi FBiH.

Čavalić je kazao da će Zastupničkom domu Federacije sutra ostaviti sve opcije otvorene, a “možda nas dočeka treći potpis”.

“Sutra možemo raspravljati samo o informaciji što smo dobili od predsjednice. Ona ima mandat da daje odluku, a potpredsjednici daju saglasnost. Očigledno nije bilo saglasnosti. Do sada nismo imali proklizavanje u Zastupničkom domu. Malo je bilo dezinformacija da će se navodno sutra glasati. Sjednica se sutra organizuje da bi se ispoštovao ustavom zagarantovani rok, da imamo tu sjednicu. Međutim kako stvari sada stoje Lendo nije potpisao, a mi ćemo sutra samo raspravljati o informaciji”, zaključio je zastupnik SBiH.

Čavalić je na pitanje novinara komentarisao prvostepenu presudu federalnom premijeru Fadilu Novaliću, osuđenom na četiri godine zatvora zbog zloupotrebe položaja pri nabavci kineskih respiratora tokom pandemije COVID-19, poručivši da “vjeruje institucijama države”.

Ocijenio je da ova presuda daje dodatni argument zašto treba mijenjati ovu Vladu FBiH. “Ovo sam shvatio kao argument više da treba imenovati novu Vladu”, kazao je.

Čavalić je naveo kako Zastupnički dom Federacije Bosne i Hercegovine može zatražiti ostavku Novalića, ali da bilo suvišno da se “nekom sugeriše da se povuče”, jer bi u ovakvim slučajevima trebalo da se sve svodi na moralnu obavezu i odgovornost pojedinca.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!