Čavara imenovao novog suca Ustavnog suda Federacije BiH

Vijesti 30. jan 202315:39 2 komentara
F.Z./N1

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara je u četvrtak, 26. januara, donio Odluku o imenovanju suca Ustavnog suda Federacije BiH i istu dostavio dopredsjednicima Federacije BiH na suglasnost.

Za suca je imenovan Boris Barun iz reda hrvatskog naroda, sukladno Ustavu Federacije BiH i Mišljenju Ustavnog suda Federacije BiH o kandidatima za poziciju suca Ustavnog suda Federacije BiH, priopćeno je u ponedjeljak iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

Na temelju Ustava Federacije BiH, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara imenuje suce Ustavnog suda Federacije BiH uz suglasnost dopredsjednika Federacije BiH u roku od 30 dana od dana kada je Visoko i sudsko tužiteljsko vijeće dostavilo Prijedlog kandidata za suca Ustavnog suda Federacije BiH. Nakon što dopredsjednici Federacije BiH daju suglasnost, predsjednik Federacije BiH upućuje Odluku u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH na potvrdu.

“Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće provelo je proceduru natječaja i sve provjere za kandidate, te je dana 30. decembra 2022. godine Predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari dostavilo Prijedlog kandidata za suca Ustavnog suda Federacije BiH, odnosno popis kandidata koji ispunjavaju uvjete i nemaju prepreka za imenovanje za suca Ustavnog suda Federacije BiH”, navodi se u priopćenju.

Predsjednik Federacije BiH donio je Odluku sukladno Ustavom i zakonom propisanoj proceduri te očekuje da će dopredsjednici Federacije BiH dati suglasnost na Odluku, kako bi ista mogla biti upućena u Dom naroda na potvrdu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare