Čavić: Cilj suđenja Dodiku je da ga maknu sa političke scene

Vijesti 08. dec 202308:30 1 komentar
MILORAD DODIK/ N1/ F.Z.

Suđenjem predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i v.d. direktoru Službenog glasnika RS Milošu Lukiću, direktno se priprema eliminacija ljudi iz političkog života, rekao je bivši predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić, gostujući u jutarnjem programu RTRS.

“Cilj ovog postupka je da se pravnim sredstvima kompenzuju odluke bivših visokih predstavnika koji su bile brutalne. To je brutalna sila ispoljena koja nije viđena od srednjeg vijeka. Nakaradan postupak kojim žele srušiti Dodika”, istakao je Čavić.

Osvrnuo se i na rad visokih predstavnika u BiH.

“Suvišni političari iz Evrope dolaze sa svim svojim frustracijama i postavljaju se za visoke predstavnike u BiH”, poručio je Čavić.

Uz aplauz pristalica Dodik danas napustio Sud BiH: Kada će se tamo vratiti?

Nije siguran da li će se Kristijan Šmit pojaviti na suđenju Miloradu Dodiku.

“Ne mogu da pogađam, ali ako je hrabar trebao bi da se pojavi u sudu. Ovo nigdje na svijetu ne postoji. Čitav niz kriznih područja imate širom svijeta, ali ovakvog uplitanja u unutrašnja pitanje jedne države nigdje. Imali ste rat u Avganistanu, i kada je pokušano da se nametne visoki predstavnik, tadašnji predsjednik države rekao je: “Ako dođe, biće ubijen”. I niz drugih primjera imate, ali ta funkcija uspostavljena je samo u BiH”, istakao je Čavić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare