CBBiH: 55.601 firma ima blokiran barem jedan račun, među njima i javna preduzeća

Vijesti 02. feb 202308:36
N1

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa firmi u BiH. U novom izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da je u BiH krajem januara bilo blokirano 101.768 računa firmi te da 55.601 firma ima blokiran barem jedan račun.

U odnosu na prethodni mjesečni izvještaj, broj blokiranih računa firmi povećan je za 97, a broj firmi koje imaju bar jedan blokiran račun povećan je za 93.

U novom izvještaju, koji sadrži 4.090 stranica (četiri više u odnosu na prethodni izvještaj) , pobrojane su firme iz svih sfera društvenog života, od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, firmi. Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi.

Među njima su i javna preduzeća poptu GRAS-a, Geodetskog zavoda BiH, Željeznica FBiH, Direkcije za izgradnju Tuzla, RTV Visoko i Donji Vakuf te RMU Zenicai Rudnik Kreka.

Kompletnu listu pogledajte ovdje.

U prvom izvještaju Centralne banke BiH, objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa firmi u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar