Čegar: Ako neko misli da ću se tući sa rudarima da sačuvam nečiju fotelju…

Vijesti 29. nov 202116:14 > 16:19 4 komentara
Zoran Čegar
Zoran Čegar (N1)

Zoran Čegar, načelnik uniformisane policije Federalne uprave policije poručio je kako nema problema sa rudarima, nema problema sa demonstrantima, ali "imam problema sa grupama koji dolaze da izazovu sukobe i inident". Dodao je da "ako neko misli da ću se tući sa rudarima da sačuvam nečiju fotelju - grdno je pogriješio".

Čegar je kazao da je kao pravi profesionalac uvijek spreman na mogućnost nereda – 365 dana u godini, ali…

“Nemam valjanu informaciju da će večeras doći rudari, ali naravno da ću poduzeti mjere ako dolaze. Ja nemam problema sa rudarima. Stavio sam svoje tri djevojke (policajke) pred nih. Nijedna nije imala probleme s njima. Ali imaju neki koji su ubačeni da prave probleme. Zašto? To će utvrditi službe. Imaju službe obavještajne koje su bile i one su snimile. Sad se radi na utvrđivanju identitet. Što su donosili alkohol? Što su bacali petarde, što su bacali topovske udare? Ko ih je poslao? Šta će uopšte tu”, naveo je načelnik.

Vezane vijesti

Na pitanje reporterke N1 koje sigurnosne služba su uključene, Čagar je odgovorio da to “ne može reći”.

“Moj zadatak je da zaštitim zgradu Vlade Federacije BiH, nadam se da neće doći do ekcesa. Stvarno ne želim da se tučem sa rudarima…”, zaključio je Zoran Čegar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare