(FOTO/ VIDEO) Čengić nakon pobjede: Ne želimo kriviti prethodnika, nego raditi

Vijesti 29. okt 202320:42 0 komentara

Irfan Čengić, kandidat za načelnika Općine Stari Grad i zvanično je na konferenciji za medije proglasio pobjedu.

Na samom početku zahvalio se ljudima koji su glasali za njega.

“Hvala svim ljudima koji su dali podršku meni i mom timu. Mi smo osvojili 65 posto podrške, to je negdje oko šest hiljada glasova. Trpili smo razne priče. Ne samo ja, nego i moji prijatelji i naše porodice i saradnici. Trpili smo razne lažne priče. Grašđani su sve to prepoznali i podržali našu priču, naše teme i projekte. Dali su nam povjerenje”, kazao je Čengić.

Potom je dodao:

“Starom Gradu ćemo služiti, neće se njime vladati. Moje kolege i ljudi će sagledati sve nakon 11 mjeseci da li smo ispunili ono što smo obećali. Znam šta nas čeka, ali nismo znali sve”, kazao je Čengić.

Između ostalog, kazao je da već od sutra rade na rješavanju izazova.

“Mi odmah pristupamo rješavanju izazova. No, mi ne želimo 11 mjeseci provesti tako što ćemo kriviti prethodnika. Nego, želimo da radimo. Mi nismo oni koji lažu i petljaju. Nikada nećemo kažnjavati one koji nisu glasali za nas”, kazao je Čengić.

Selimbegović nakon poraza: Popit ću kafu sa Čengićem, nemam se radi čega crveniti

Na kraju svog obraćanja prokomentirao je i odnose unutar SDP-a.

N1
N1
N1

“Od sutra sam posvećen Starom Gradu, neću se baviti stranačkom politikom. Stari Grad nam je uvijek na prvom mjestu, tako ćemo i raditi narednih 11 mjeseci. Pokazali smo da znamo okupljati ljude, a ne dijeliti. Sada je vrlo važno da pripremimo novembarsku sjednicu. Imamo vrlo važne dokumente da stavimo na dnevni red”, zaključio je Čengić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!