Centralna banka BiH: Odgovor Srđanu Mandiću

Vijesti 31. mar 202116:32 > 16:33 2 komentara
N1

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ponudio je Centralnoj banci Bosne i Hercegovine novu lokaciju za izgradnju zgrade za koju je planirano da se napravi na lokaciji parka Hastahana. Odgovor Centralne banke stigao je danas u vidu otvorenog pisma u kojem je prijedlog općinskog načelnika - odbijen.

Kako je navedeno u odgovoru Centralne banke, načelnikov dopis dočekan je s iznenađenjem.

”Istim smo u najmanju ruku iznenađeni, naročito iz razloga što ste naš jasan i argumentovan odgovor na ponudu za alternativnu lokaciju za izgradnju objekta već dobili, prije nepuna dva mjeseca, na održanom zajedničkom sastanku. Nismo željeli da Vi kao načelnik saznajete iz drugih izvora paušalne i netačne informacije o namjeri Centralne banke, kada je u pitanju izgradnja našeg objekta u neposrednoj blizini parka Hastahana, stoga smo s Vama otvoreno razgovarali i lično Vas upoznali o svim detaljima.

Ni jednog trenutka nismo stekli utisak Vašeg nepovjerenja i nerazumijevanja naših planova, zbog čega smo i opravdano zabrinuti jer smo bili ubijeđeni da ćemo u Vama imati podršku i saradnju, imajući u vidu maksimalnu otvorenost i transparentnost naših poslovnih planova. Takođe, od Vas smo, nakon što ste nekoliko puta bili i pozivani u Centralnu banku, da Vam naši predstavnici i članovi stručne komisije predstave izabrani projekat, prije nego što to učinimo prema široj javnosti, naišli na nezainteresovanost, s obzirom da niste upriličili uzvratnu posjetu Centralnoj banci. Iznenađuje nas takav odnos, naročito nakon što ste nam na ovom sastanku predlagali i mogućnost zajedničkog predstavljanja idejnog projekta javnosti i građanima (čak ste predlagali i lokaciju za takvu prezentaciju – Dom mladih Sarajevo).

Podsjetit ćemo Vas i da ste upravo na tom sastanku, korigovali tekst saopštenja za javnost, nakon čega je isto objavljeno javno od strane Centralne banke”, poruka je iz Centralne banke.

Kompletno pismo pogledajte na OVOM linku.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare