Chollet o američkim sankcijama: Važan korak, narod BiH zaslužuje bolje

Vijesti 05. jan 202219:54 > 20:32 3 komentara
Derek Chollet
Derek Chollet (RSE)

Narod Bosne i Hercegovine zaslužuju bolje, kazao je savjetnik američkog državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Derek Chollet nakon što su SAD uvele sankcije za neke bosanskohercegovačke zvaničnike, uključujući člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, i jedan banjalučki medij.

“Važan korak. Kada sam posjetio BiH u novembru kazao sam jasno kako će se SAD usprotiviti protiv korumpiranih aktera. Narod BiH zaslužuje bolje”, poručio je Chollet.

Tokom boravka u sarajevu Chollet je u razgovoru za N1 najavio mogućnost uvođenja sankcija, pojasnivši kako američka administracija na raspolaganju ima alate koje bi mogla iskoristiti protiv onih koji nastoje narušiti stabilnost i jedinstvo Bosne i Hercegovine.

Osim Dodika, koji se našao na udaru sankcija zbog koruptivnih aktivnosti ali i kontinuirane prijetnje stabilnosti i teritorijalnoj cjelovitosti BiH, američka administracija je uvela sankcije i bivšem predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milanu Tegeltiji, lideru Pokreta demokratske aktivnosti (PDA) Mirsadu Kukiću i Alternativnoj TV.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare