CIK sutra zasjeda, SDS optužuje: Jeftina predstava sa skupim glumcima koji su se naplatili od naroda

Vijesti 05. jun 202415:08 0 komentara
N1

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine sutra bi trebala da održi redovnu sjednicu na kojoj će biti poznato da li su uvažene žalbe političkih subjekata koji prvobitno nisu dobili zeleno svjetlo za učešće na lokalnim izborima.

Među njima, najviše se pominje Srpska demokratska stranka, druga po snazi u Republici Srpskoj, čija je žalba na odluku CIK-a od juče u Apelacionom vijeću Suda BIH.

Sud ima tri dana da odluči po žalbi, a nezvanično ta odluka mogla bi biti strankama dostavljena već sutra.

Hoće li najjača opoziciona stranka, koja je 20 godina pod američkim sankcijama staviti ključ u bravu i po prvi put propustiti izbore, pitanje je o kojem se danima špekuliše.

“Srpska demokratska stranka je u svojoj istoriji imala mnogo teže trenutke od ovog trenutno, neće nas SNSD i sankcije nikada pokolebati, jer je volja naroda najjača!”, poručio je Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine na svojoj fejsbuk stranici, na neki način stavljajući u prvi plan alternativno rješenje, stranku SDS-Volja naroda s kojim u krajnjem slučaju negativnog rješenja Suda BIH, stari SDS planira izaći na izbore.

Petrović koji je gradonačelnik drugog po veličini grada u Republici Srpskoj, u kojem SNSD nikada nije vladao dalje navodi:

“Srpska demokratska stranka je jedina državotvorna stranka. Pod zastavom Srpske demokratske stranke je voljom naroda rođena naša majčica Republika Srpska. Dok je SDS voljom naroda stvarao ovu zemlju, SNSD protivno volji naroda je ovu zemlju zadužio i prezadužio, uveo u dužničko ropstvo i doveo do finansijskog kolapsa! I ne samo to, već osramotio nas, otjerao ljude, zatvorio gradove i sela, plasirao glupost i primitivizam! Volja naroda pobijediće i voljom naroda oslobodićemo Srpsku od crvene tiranije, pljačkaša, mafijaških kartela, bluda i primitivizma!”.

“A ko je sada čiji i koga stranci vole jasno je kao dan, poslije svih uvreda izrečenih ka Americi, Dodik je i dalje tu, opstaje godinama i njegov SNSD uprkos često izrečenoj ratno-huščakoj retorici nije dobio sankcije i neće ih dobiti nikada. Dodik je kralj farse, hiljadu puta ispričanoj priči o otcjepljenju, izglasavanju Izbornog zakona u tri izjutra kao jeftinoj predstavi za malobrojni lakovjerni narod, priči o stranim plaćenicima i sebi kao velikom nacionalisti čiji je vrhunac patriotizma urlikanje pod šatorima i visoko podignuta tri prsta! Jeftina predstava, ali sa skupim glumcima, glumcima koji su dobrano naplatili od naroda igranje tragikomedije na zemlji natopljenoj krvlju”, napisao je Petrović na Facebooku.

Inače, nema odgovora iz CIK-a šta je sa političkim subjektom SDS-Volja naroda, odnosno da li su oni otklonili nedostatke i pribavili svu potrebnu dokumentaciju za ovjeru izlaska na izbore.

Nema detalja ni iz SDS-a o kakvom se subjektu radi, šta je SDS-Volja naroda. Nezvanično taj subjekt je preregistrovana Otadžbinska stranka iz Lopara, prenijeli su mediji u RS.

Dio SDS funkcionera već se izjasnio da se neće učlanjivati u novu stranku, da neće ugasiti SDS, a da po statutu član SDS-a ne može biti član bilo koje druge političke organizacije.

Bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić, rekao je da je ova alternativa-tehničko rješenje za izlazak na izbore u novonastalim okolnostima za koje optužuje i SNSD.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!