Cirkus u Gradskoj upravi: Stanivuković iznio morbidne detalje preprodaje grobnih mjesta u Banjaluci

Vijesti 18. sep 202413:19 0 komentara

Bivši direktor Gradskog Groblja Željko Grbić uz pratnju članova SPS-a došao je na vanrednu zakazanu press konferenciju gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića povodom slučaja Gradskog groblja u Banjaluci. Uslijedila je rasprava na hodnicima gradske uprave ali i međusobne optužbe i uvrede kada je u pitanju ovaj slučaj.

“Ovaj kriminal i lopovluk koji je rađen u gradskom groblju , ovo svijet nije vidio, ovo su zaista morbidne stvari, pogledajte kako mljackate, to rade ljudi kada su nervozni”, rekao je Stanivuković nakon čega je zamolio bivše predstavnike Gradskog groblja da napuste konferenciju kako bi kako je rekao on mogao nastaviti.

“Vi ste lažov, vi imate presudu da ste lagali, vi na mrtvim ljudima hoćete da uzimate glasove – već ste to radili”, uslijedili su odgovori članova SPS-a.

Naime, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković iznio je optužbe na račun bivših direktora preduzeca “Gradsko groblje ”

Prema njegovim riječima, prethodno rukovodstvo ovog preduzeća je kupovalo grobna mjesta na imena članove svoje porodice, nakon čega su ih preprodavali za cijenu razlike 5.000 maraka.

“Tetki  strini, ima faktura da je kupio grobno mjesto za kćerku za Novi godinu za 900 i nešto maraka, a kasnije prodato za 6.000, kupovali grobna mjesta za ukućane pa onda prodavali”, rekao je Stanivuković pokazujući fakture.

Naime, kako kaže Satanivuković, grobna mjesta koja su prema dokumentima preduzeća i dalje slobodna, u stvarnosti su već zauzeta.

Novi direktor “Gradskog groblja”, Aleksandar Milaković, pojasnio je da se radi o manjku od oko 700.000 KM, jer je oko 200 grobnica prodano, a novac nikada nije evidentiran na račun preduzeća.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!