Čitatelji National Geographic Travela izabrali: Sarajevo najbolja svjetska destinacija za 2025.

Magazin 22. okt 202421:17 0 komentara
N1

Glavni grad Bosne i Hercegovine izabran je za najbolju destinaciju svijeta za 2025. godinu po izboru čitatelja magazina National Geographic.

Sarajevo se našlo “rame uz rame” s popularnim turističkim destinacijama poput Tajlanda, Tunisa, Irske, Australije…

“Službeno je: Sarajevo, Bosna i Hercegovina, pobjednik je izbora čitatelja Best of the World 2025! Sa stoljetnom poviješću utkanom u njegovu prirodnu ljepotu, nije ni čudo što je ova kozmopolitska prijestolnica tako omiljena. Isplanirajte putovanje kako biste kušali lokalne tržnice, prošetali uz rijeku Miljacku i njezine brojne mostove te uživali u zadivljujućem krajoliku koji grad nudi”, navodi se na službenoj Instagram stranici National Geographic Travel.

Sve “takmičare” možete pronaći na linku OVDJE.

Izbor je oduševio mnoge pratioce koji su imali riječi hvale te poručili “Das ist Valter”.

Sarajevo je predstavljeno sa sljedećim opisom:

“Glavni grad Bosne i Hercegovine i dalje inspirira znatiželjne putnike iz cijelog svijeta – nije ni čudo što je ubjedljivo pobijedio u ovogodišnjem izboru čitatelja. Višestoljetna povijest Sarajeva utkana je u njegovu prirodnu ljepotu poput rijeke Miljacke, koja teče ispod više od desetak mostova, uključujući Latinsku ćupriju i Skenderiju, pješački most izgrađen od istih materijala kao i Eiffelov toranj prema lokalnoj predaji.

Ljubitelji povijesti mogu odati počast otpornosti grada na znamenitostima kao što je Tunel spasa. Ljubitelji vina mogu kušati poznate domaće sorte Žilavku, Blatinu ili Vranac. Avanturisti mogu ići na rafting rijekom, alpsko skijanje ili pješačiti do jednog od najveličanstvenijih europskih slapova”.

Ovo je još jedna u nizu turističkih priznanja za Sarajevo koje iz godine u godinu obara rekorde po broju turista.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!