Čović: Imamo većinu u državnom i federalnom Domu naroda

Vijesti 02. dec 202213:252 komentara
Izvor: N1

Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH nakon sjednice ove stranke obratio se danas nakon sjednice Predsjedništva stranke. Čović je saopćio imena koja će ispred ove stranke biti mandatar u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine i u Federaciji BiH.

Čović je kazao da je dogovoren pristup oko imenovanja određenih kadrova.

“Što se tiče Zastupničkog doma BiH Marinko Čavara, što se tiče predsjednice Federacije BiH kada dođe vrijeme predlaganja to bi bila gđa Lidija Bradara, a što se tiče hrvatske članice, to bi bila Borjana Krišto  za koju mislim da ćemo imati većinu da predsjedavajuća Predsjedništva pokrene proceduru imenovanja sukladno pravilnicima i procedurama”, objasnio je Čović.

S obzirom na to da SDA tvrdi da će imati većinu u Domu naroda FBiH u Klubu Bošnjaka, Čović je kazao da to neće utjecati na koalicioni sporazum potpisan sa “osmorkom”.

“Treba sačekati nekoliko sredina gdje se ždrijebanjem treba utvrditi ko je predstavnik negdje su ona i napravljena. Taj broj ne bi trebao uticati na bilo koji način na naš sporazum”, naveo je Čović.

Kada je riječ o ministarskim pozicijama, Čović je kazao da će kao i do sada ministarstvo finansija BiH voditi kadrovi njegove stranke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar