Čović: Nismo se dogovorili oko zakona, ali pozitivna je atmosfera

Vijesti 27. feb 202417:35 0 komentara
N1

U Mostaru je danas održan sastanak državne koalicije. Lider HDZ-a Dragan Čović nakon sastanka je istaknuo da su se danas pokušali usaglasiti oko zakona, ali i da su imali i otvorena tehnička pitanja. O Izbornom zakonu, Zakonu o Sudu BiH i Zakonu o sukobu interesa nisu se dogovorili, kazao je Čović, ali to se očekuje da se desi ove sedmice.

“Zaključak o Izbornom zakonu, Zakonu o Sudu BiH i Zakonu o sukobu interesa nismo dogovorili u osnovi, ali došli smo do razine neke i tu je zaključak da povjerenstva nastave sa radom i ako s neko usaglasi da onda ti zakoni idu u proceduru. Žao mi je što nismo uspjeli napraviti iskorak u ovom vremenu, a to se od nas očekivalo. U narednih par dana je za očekivati da možemo nešto usaglasiti”, istaknuo je.

Podsjetio je da su očekivali da u 12 mjesecu će dobiti otvaranje pregovaračkih procesa,  ali i napomenuo da ova tri zakona su minimun koji moraju  završiti.

“Nastavit ćemo držati pozitivnu atmosferu, rok je ovaj tjedan”, poručio je Čović.

Nikšić: Blizu smo dogovora

Lider SDP-a Nermin Nikšić kazao je kako “niko od njih trojice nije bio presretan jer su svjesni da su do sada imali neke dogovore, a da su danas ostali na istim pozicijama”.

“Ostali smo otvoreni da ćemo pokušati uraditi šta god možemo na bilo kojem od zakona. Zakon o sprečavanju sukoba interesa, čini mi se da smo tu najbliži dogovoru. U svakom slučaju ostajemo opredijeljeni da radimo i nađemo kompromise. Mene motiviše i to da i kada se ne složimo, razgovaramo u atmosferi koja ne znači podjele, sukobe i svađe”, rekao je Nikšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!