Čović se oglasio nakon sastanka u Konjicu

Vijesti 29. aug 202419:35 0 komentara
"X"

Nakon završenog sastanka u Konjicu između partnera na državnom i entitetskom nivou, SDP-a i HDZ-a Bosne i Hercegovine, tačnije, Nermina Nikšića i Dragana Čovića, nije bilo izjava za medije, ali je lider HDZ-a na društvenoj mreži "X" objavio fotografiju sa sastanka i otkrio poneki detalj, tačnije, teme o kojima su razgovarali.

Sastanak izaslanstva HDZ-a BiH i SDP-a BiH u Konjicu, gdje smo razgovarali o aktuelnim pitanjima za funkcionisanje, stabilnost i napredovanje Federacije Bosne i Hercegovine. Sva otvorena pitanja moraju biti hitno riješena, naše je partnerstvo ključno i za opći napredak”, poručio je Čović.

Inače, Čović je i ranije skoro isto rekao i pred sastanak navodeći da je riječ o pripremnom sastanku pred onaj sa koalicijom na državnom nivou.

Nikšić je danas pred početak ovog sastanka rekao da je saradnja HDZ-a i SDP-a na odličnom nivou i da se drugi mogu ugledati na njih.

Bilo je govora da bi se na ovom sastanku mogla riješiti i kadrovska rješenja, tačnije, imenovanja uprave na FTV-u, KCUS-u i FUP-u, međutim, nije poznato šta se na kraju desilo s tim kao ni to da li se ova tema uopće razmatrala.

Izjava za medije nije bilo tako da se o tome samo može nagađati.

S druge strane, iako čine koaliciju, predstavnika NiP-a i Naše stranke na ovom sastanku nije bilo, a iz ove stranke su nam rekli da nisu bili ni pozvani.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!