Čović u Mostaru razgovarao s Lajčakom

Vijesti 15. apr 202420:37 0 komentara
PSBiH

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović sastao se danas u Mostaru s Miroslavom Lajčakom, posebnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine te druga regionalna pitanja zapadnog Balkana, saopćio je Sektor Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću pozivajući se na Čovićev kabinet.

Dužnosnici su tokom radnog sastanka razgovarali o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s naglaskom na reformski zamah, funkcioniranje vlasti i iskorake na evropskom putu. Također, govoreno je o situaciji u regiji s naglaskom na važnost stabilnih odnosa i općih iskoraka u pogledu stvaranja poboljšanih socio-ekonomskih, pravnih i sigurnosnih prilika.

Čović je izrazio zadovoljstvo zbog ostvarenih iskoraka na evropskom putu ističući da pred vlašću u skorijem vremenu predstoji donošenje nekoliko ključnih zakona, između njih i Izborni zakon Bosne i Hercegovine kojim će potpuno biti zaštićeni ustavna arhitektura BiH i prava tri konstitutivna naroda te ostalih žitelja.

Naglašeno je da su suradnja i dijalog, kako u državi tako i u regiji, ključni preduvjeti za ostvarenje dugoročne stabilnosti i napretka te kako politički lideri, osobito u Bosni i Hercegovini, moraju ostati posvećeni iznalaženju domaćih političkih rješenja koja će doprinijeti dugo iščekivanom napretku i izgradnji novih prilika na dobrobit svih žitelja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!