Crnadak: Dodik je lažni predsjednik, sa njima nemamo šta razgovarati

Vijesti 22. nov 202212:56 2 komentara
N1

Narodni poslanik Igor Crnadak danas je jednoglasno izabran za šefa Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, dok će njegova zamjenica biti Mirna Savić-Banjac.

Crnadak je istakao da je PDP odbio učešće na današnjim konsultacijama o formiranju Vlade Republike Srpske.

– Razlog za odbijanje učešća je, vjerujem, potpuno jasan. Milorad Dodik je lažni predsjednik koji ima odluku CIK-a, ali nema odluku naroda. Nemamo uopšte namjeru da vodimo dijalog sa onima koji su pokrali i izbore, odnosno režimom koji prethodih 16 godina krade Republiku Srpsku. Osim toga, neodgovorni kakvi jesu, ništa nisu uradili da umire divljanje cijena namirnica, odbili su da ukinu akcize, životna pitanja našeg naroda im nisu na listi prioriteta, nego samo njihova korist i njihovi budžeti. Sa takvima nemamo šta pričati – naveo je Crnadak.

Potvrdio je da će sutra učestvovati na sjednici Kolegijuma NSRS na kojoj će se odlučivati o terminu sjednice na kojoj će se birati delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

– Potrebno je da svi poslanici da ostvare pravo da učestvuju u izboru delegata, a odgovornost je na NSRS i CIK BiH da se sve procedure oko vraćanja mandata i dodjeljivanja novih završe na vrijeme – poručio je Crnadak

Komentari (2)

Vidi sve komentare