Crnadak: Ko god bude kandidat za predsjednika RS iz SNSD-a će izgubiti

Vijesti 26. mar 202112:12 > 12:54 2 komentara
N1

Podnesena je krivična prijava za prevare i manipulacije na lokalnim izborima u Doboju održanim 15. novembra prošle godine, a koja ukazuje da je razotkrivena izborna krađa, te očekuje da bude utvrđena odgovornost svih onih koji su u tome učestvovali. O tome hoće li rezultirati optužnicom za Novi dan govorio je Igor Crnadak, potpredsjednik PDP, stranke koja je i objavila ovu vijest.

Mi smo do sada mnogo puta ukazivali na kriminal, na česte sitauacije gdje su zloupotrebljavana javna sredstva u Republici Srpskoj i do sada se pokazalo da je sve pod političkom kontrolom i niti jedan slučaj korupcije nije doveden do kraja. Teško je očekivati da će se nešto uraditi, ali vjerovati je da će se stati u kraj izbornim prevarama. Nadam se da će jedan pozitivan pritisak koji pravimo svi zajedno – i mediji i mi iz političkog života – dovesti do toga da se procesuira otimačina narodne volje u Doboju“, komentarisao je Crnadak.

Rekao je i da je svrha u tome da ne se odustaje, da nemaju pravo da se predaju i da moraju pobijediti.

Mora da pobijedi sistem u kojem se tačno zna za šta građani glasaju i da to bude i rezultat izbora. Moj poziv da se na pošten način ovome pristupi i da tužilaštvo uradi svoj dio posla“, dodao je.

Za N1 Crnadak je rekao i da se spremaju za naredne izbore koji će biti održani iduće godine.

Opštepoznato je da je nakon pobjede opozicija u Banjaluci ucrtan put kuda će se kretati RS u narednom periodu i uvjereni smo da dolaze promjene u RS. Spremni smo da odbranimo svoje glasove i radimo na tome svakodnevno već sada, tako da naši birači mogu biti sigurni da ćemo mi naše glasove sačuvati“, istakao je.

O tome da li će se predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kandidovati za predsjednika RS rekao je kako su to stvari koje su kod njega teško za predvidjeti.

Mi to ostavljamo njima, ali ko god da bude kandidat SNSD-a će izgubiti kao što su izgubili u Banjaluci, Bijeljini. Ovdje u RS narod je ‘prelomio’, ovdje se u vazduhu osjeća promjena, i da je SNSD završio. Kad pričate s ljudima iz SNSD-a, većina je svjesna da je kraj, već traže nekakve scenarije za sebe i razmišljaju o tom vremenu koje dolazi u RS, vremenu ‘postSNSD’. Istekao je rok trajanju SNSD-a, svima je to jasno“, komentarisao je.

Rekao je i da će opozicija imati zajedničke kandidate za predsjednika RS, da je to dogovoreno u januaru na sastanku i da će imena uskoro biti poznata.

“Imat ćemo kompaktan blok koji će okupiti široki blok iz politike, kulture, biznisa, … svi koji žele promjene u RS bit će dio tok širokom pokreta. Pouzdano znam da je SNSD spremio ogroman novac koji će pokušati da iskoriste da bi došli do trećeg kandidata, ali neće u tom uspjeti”, poručio je Crnadak za N1.

“Ogromne resurse, razne pogodnosti, korupciju, prijetnje, vladajući režim koristi da manipuliše sa narodnim poslanicima i sigurno je da će sve uraditi da sačuvaju većinu, ali sam siguran da će se stvari promijeniti nakon narednih izbora. Sigurno je da će pritisak od strane SNSD-a biti žestok i učinit će sve da do toga ne dođe”, naveo je.

Potpredsjednik PDP-a je rekao i da “narod sve više razumije da je vlast okupljenja oko SNSD-a struktura koja se bavi isključivo ličnim interesima i izvlačenjem novca iz budžeta”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare