Čubrilović: Inzko trebao da pokaže Srbima da nije instrument bošnjačke politike

Vijesti 30. jul 202117:21 1 komentar
N1

Nedeljko Čubrilović, predsjedavajući NSRS, nakon posebne sjedice rekao je da je Valentin Inzko trebao da uradi nešto da pokaže Srbima da nije instrumet u rukama bošnjačke politike i da nije zlatna ribica za ispunjavanje želja.

“Inzko je na kraju mandata trebao da uradi nešto da pokaže Srbima da nije instrumet u rukama bošnjačke politike i da nije zlatna ribica za ispunjavanje želja. Doveo je zemlju u jednu od najvećih kriza od završetka rata. Krivica je njegova”, rekao je Čubrilović.

“Otežao je početak rada svog nasljednika. Nećemo dozvoliti da nas iko ikada naziva genocidašima, genocidnom tvorevinom, da nas vrijeđa, da vrijeđa narod koji je istinska žrtva genocida u II svjetskom ratu, da nam prekraja istoriju”, rekao je Čubrilović u obraćanju nakon posebne sjednice NSRS.

Čubrilović je rekao da su to potvrdili svi narodni poslanici i predsjednici stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj.

“Njihov je cilj da RS proglase genocidnom, kako se to moglo čuti, pozivajući se na neku Rezoluciju UN-a, traže ukidanje RS. To su koraci tog cilja, po želji bošnjačkih političara uradio Inzko”, kazao je predsjedavajući NSRS.

Čubrilović je potom rekao da svi moraju da shvate da je BiH sastavljena od RS i FBiH, da je čine tri konstitutivna naroda.

“Jedan od njih je srpski, i da taj narod na pristaje da ga ponižavaju i optužuju. Poslanici su pokazali da je ovo crvena linija, da nema optuživanja RS”, rekao je Čubrilović.

Čubrilović je najavio donošenje i drugih odluka i zakonskih rješenja na ovu temu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare