Cvijanović: Rat stanuje u njihovim političkim glavama

Vijesti 27. jul 202212:55 0 komentara
Cvijanović
Željka Cvijanović (N1)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović danas je komentarisala izjavu predsjednika SDA, Bakira Izetbegovića, da su se Bošnjaci "prebrojali."

“Nije prvi put da imamo takve prijetnje koje dolaze upravo od Bakira Izetbegovića i SDA. Donedavno su nam pričali o municiji i naoružanju koju imaju za ne daj Bože, a da bi jednog dana počeli možda rat upravo protiv onih s kojima žive. To su te ratnohušačke izjave i odraz prošlosti iz koje nisu izašli i da nisu spremni za budućnost sa onima s kojim žive. Oni su izmišljai priču o ratu i šrili je u međunarodnim krugovima”, kazala je Cvijanović.

Cvijanović je osudila takve izjave i konstatovala da taj rat stanuje u “njihovim političkim glavama.”

“Nastojimo da budemo izolovani od te politike”, dodala je.

“Oni su upravo ti koji su sve vrijeme dizali tenziju pričom o ratu. Izmišljali su priče o potencijalnom ratu odnosno spremnosti drugih da ratuju i širili laži po cijelom svijetu koje su prenosili strani mediji da bi se na kraju sve svelo na ono što je istina a to je da rat stanuje samo u njihovim političkim glavama. I ako vi imate potrebu da dođete na stranački ili bilo koji drugi skup i objašnjavate da se prebrojavate ili da proizvodite naoružanje onda je problem u toj politici, a ne u nama drugima koji nastojimo da budemo izolovani od te politike”, kazala je.

Konstatovala je da je zadovoljna RS, da je mir njihovo opredijeljenje, ali i da će braniti ustavom zagarontovana prava RS-a.

“Mi se ne prebrojavamo. RS je mirna i stabilna, opredjeljena prema prosperitetu. Znamo ko smo i šta smo i ne pada nam napamet da s nekim ratujemo. Uvijek smo spremni da branimo sebe, svoj Ustav i ustavne nadležnosti i kapacitete. I ovakve izjave nas samo utvrđuju u našem ubjeđenju da smo na ispravnom putu ne dajući nadležnosti RS jer nemate kome da ih date na taj način”, zaključila je Cvijanović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!