Da li je BiH država terorizma i političkog terora? Pucamo li po šavovima?

Vijesti 26. okt 202414:35 0 komentara
N1

Terorizam u Bosanskoj Krupi. Maloljetnik ubio policajca. Napad na policiju - napad na državu. DA! Ali u normalnoj, zakonski uređenoj državi. Četvrtak uveče. Maloljetnik od 14 godina ušetao u policijsku stanicu. Nožem izbo jednog policajca. Ubod u srce bio je fatalan. Drugog teško ranio. Vjerski ekstremizam? Hoće li pokazati istraga?

Glavna tužiteljka Unsko-sanskog kantona objavila – “ovo je terorizam”! Jednostavna je njegova definicija, mnogima koji “optužuju” tužiteljku da “je nanijela štetu državi”!? Krivo nam pravosuđe kad ne reaguje, krivo kad reaguje…

“Smišljena upotreba nezakonitog nasilja, prijetnje nezakonitim nasiljem radi usađivanja straha, s namjerom prisiljavanja ili zastrašivanja… sa ciljevima političkim, vjerskim, ideološkim…”

Ova država ima mnogo problema, prvo je bezakonje. Za ovo krivično djelo kazna je od 10 godina do doživotne. Ali ubica, mlađi maloljetnik do 16 godina, ćeliju vidjeti neće. Može “odslužiti” samo do pet godina u popravnom domu. Tako vam je u Bosni i Hercegovini – državi bezakonja i raspada sistema.

Nakon pucnja u državu, politički teror. I jutro poslije, nakon čina terorizma – prepirka dva političara. Uživo. I to u našem programu. Pucamo po šavovima upravo zbog njih. Pa, krenimo redom, u tom, ovosedmičnom teroru. Ni kao predsjednik suverene države, ni kao predstavnik te države jedan je otišao na samit Brixa, Putinu na noge. Ko drugi, nego Dodik! “Dodikov udar Evropskoj uniji”, vrisnu njegova opozicija. I državna koalicija još jednom dokaza ko kosi, a ko vodu nosi. Otkaza njihov sastanak o evropskim zadacima. Zbog “ruskog gosta” iz jednog običnog entiteta BiH.

Istovremeno, predsjednik suverene, druge države – reče “njet” Putinu. “Gužva” je htjela da se baš tih dana viđa sa predstavnicima Evropske unije. Vučić, svoju pozadinu okrene ruskom vođi. Jer zna, EU jednim okom sve prati.

Nekako sa Brixom, Amerikanci objaviše uznemirujuću vijest. O “ruskim privatnim vojnim grupama”. Upravljali kampom u Republici Srpskoj. Obučavali pojedince iz Moldavije. Nekako s tom informacijom, u Sarajevu bi NATO simpozij.

Njet, yes, no…tek je početak zapleta. Koji završi ozbiljno. Terorizmom. U BiH još mnogo toga ove sedmice. Saznajte šta, sutra u Tački na 7. Ujutro od 9 časova ili poslijepodne od 17,15.

Sa vama će biti Suzana Stambol.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!