Da li je Dodik dogovorio autoput u Istanbulu? “Ovako se ne naručuju ni napolitanke”

Vijesti 16. aug 202415:52 0 komentara
Milorad Dodik

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, jučer je izjavio kako je u "Istanbulu finalizirao dogovore u vezi s izgradnjom dionice autoputa i brze ceste Beograd - Sarajevo." Predvodnik opozicionog PDP-a, Branislav Borenović, mu ne vjeruje - a cijelu situaciju je opisao apsurdnom.

Naime, Dodik je, uz fotografiju na kojoj sa saradnicima sjedi kraj Bosfora, na društvenim mrežama objavio da su dogovorene dionice od Donjeg Vardišta do Istočnog Sarajeva, dužine 130 km, kao i kroz Brčko distrikt u dužini od 33 kilometra.

Borenović smatra da je na sceni “tragikomedija”.

“Ne znam da li čitamo Alana Forda ili gledamo ozbiljne ljude. Čovjek sjedi sa saradnicima u kafiću na Bosforu i saopštava da je dogovorio 163 kilometra autoputa – niti znamo sa kime, niti ko finansira – niti na koji način. On se ismijava javnost u BiH. Njegov ministar se danas hvali da je to veliki diplomatski uspjeh, a čovjek se slikao sam sa sobom. Ako se tako prave autoputevi…mislim da se tako ne naručuju ni napolitanke, ni baklave. Ozbiljnije se pripremamo kada djeci trebamo kupiti lego kockice. Ne bi me iznenadilo i da negdje sa plaže idući put saopšti da je dogovorio još sto kilometara”, rekao je Borenović u komentaru za N1.

Podsjetimo, otkako je ovaj projekat ozvaničen u Bosni i Hercegovini, prije pet godina, nije izgrađen niti jedan kilometar.

Detaljnije čitajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!