Dan Opštine Srebrenica: Priznanje ljekarima koji besplatno liječe povratnike

Vijesti 11. mar 202314:12 0 komentara
Opština Srebrenica

Danas se u Srebrenici obilježava 11. mart, Dan opštine, kao datum kada je 1945. godine u Drugom svjetskom ratu oslobođena Srebrenica.

U povodu tog dana na svečanoj sjednici Skupštine opštine Srebrenica uručena su najviša opštinska priznanja i nagrade u vidu plaketa, novčanih nagrada i zahvalnica najzaslužnijim pojedincima i organizacijama za postignute rezultate u prošloj godini iz oblasti nauke, tehnologije, umjetnosti, poljoprivrede, zdravstvene i socijalne zaštite, humanitarnog rada, ali i za najbolje učenike i sportiste.

Među nagrađenim je bio i tim ljekara sa UKC Tuzla koji već nekoliko godina periodično dolazi u Srebrenicu i potpuno besplatno vrši specijalističke preglede građana Srebrenice, prvenstveno povratnika, ali i svih drugih ljudi koji dođu.

Inicijator i pokretač ove humane akcije koji u svim dolascima i pregledima predvodi ovaj tim je profesor dr. Šekib Umihanić koji je danas u ime svog tima i primio priznanje u vidu Plakete Opštine Srebrenica. Priznanje mu je uručio odbornik Almir Dudić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!