Dan uživo: Ekipe N1 su sa mještanima u selu Zlate, Donjoj Jablanici i Buturović Polju

Vijesti 07. okt 202413:29 0 komentara
N1 BiH

Stanje na poplavama i klizištima pogođenim područjima i dalje je izuzetno teško, a akcije potrage i čišćenja nakupljenog nasipa i materijala nastavljene su i danas. Ekipe N1 su sa mještanima u selu Zlate, Donjoj Jablanici i Buturović Polju.

U Bosni i Hercegovini su jučer održani lokalni izbori.

Više od 3,4 miliona građana na Lokalnim izborima u BiH imalo je pravo glasa za opštinske i gradske skupštine, te gradonačelnike i načelnike, kao i novi saziv Skupštine Brčko distrikta. O izborima govorimo u Danu uživo.

Kako će rezultati izbora uticati na budućnost gradova i kakva je politička atmosfera bila tokom izbora? Zašto se samo u problemima ujedinimo i pokažemo građansku savjest? Kako društvo treba reagovati na ljudski faktor koji je doprinjeo stravičnoj prirodnoj katastrofiu u BiH? Gost Dana uživo Tomislav Tadić, sociolog.

“Sve maske su pale i više se ni ne trude pametno nas slagati”- napisala je Dženana Alađuz, Direktorica Fondacije INFOHOUSE u svojoj kolumni povodom lokalnih izbora u BiH. Do kada ćemo birati manje zlo? I šta sve ne voli na lokalnim izborima pitamo je u Danu uživo.

Draško Stanivuković ubjedljivo je pobjedio u Banjaluci i osvojio još jedan gradonačelnički mandat. Poručio je kako su ga nakon rezultata izbora preplavile emocije, „jer je htio da pomogne svakoj banjalučkoj glavi, a mnogi su htjeli njegovu glavu“. Sa novim/starim gradonačelnikom Banjaluke razovarao Mladen Vujinović.

U Dan uživo od 16.15 do 18.15 Sunčica Lukić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!