Dan uživo: Fojnica nakon poplava, spora reakcija nadležnih!

Vijesti 18. okt 202412:52 0 komentara
N1

U posljednjem ovosedmičnom izdanju „Dana uživo“ idemo do Fojnice, koja se nakon poplava bori sa problemom odvoženja otpada i naplavina, te popravkom stambenih objekata, govorimo o novim dojavama bombi u KS, istražujemo može li status službenog lica zaštiti prosvjetne radnike, ljekare, pa i novinare od sve češćih fizičkih napada.

Ko će činiti većinu, a ko će u opoziciju u Skupštini grada Banjaluka, kako komentrariše rezultate ostvarene na oktobarskim izborima, može li približavanje stranke koju predvodi SNSD-u dovesti do problema u koaliciji na nivou RS – pitamo Gorana Selaka, predsjednika Socijalističke partije Srpske.

Je li upitna većina u Skupštini KS, slijedi li još jedna rekonstrukcija kantonalne Vlade, kako se došlo do deficita od 80 miliona KM, kakve poruke Trojka iščitava iz rezultata nedavno završenih lokalnih izbora – za „Dan uživo“ govori dopredsjedavajući Skupštine KS, delegat u federalnom Domu naroda, predsjednik KO Naše stranke, Vibor Handžić.

Pripadnici romske populacije posebno su podložni da postanu žrtve trgovine ljudima, upozoravaju iz Udruženja Faros, povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima. Ingrid Halbritter, iz Udruženja Faros, angažovana na projektu pomoći strancima u stanju socijalne potrebe u dobivanju pravnog statusa u BiH, naša je gošća tim povodom.

U komentaru aktuelnosti analitičarka Ivana Marić daje osvrt na odgovor sistema nakon poplava koje su opustošile pet opština u BiH, analizira rezultate lokalnih izbora, rezimira situaciju na političkoj sceni u zemlji…

Sa vama od 16:15 do 18:15h Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!