Dan uživo: Imamo li opoziciju ili samo pretendente na vlast?

Vijesti 01. okt 202413:19 0 komentara
N1

U novom izdanju emisije "Dan uživo" gledajte:

U Bosni i Hercegovini 70 posto građana ne vjeruje u izborni proces, ali će izaći na izbore. Paradoks je i da vjeruju kandidatima, ali ne i političkim strankama iz kojih dolaze. Imamo li opoziciju ili samo pretendente na vlast? Koliko kao društvo zrelo pratimo političke procese i tražimo kreiranje boljeg ambijenta od poltičara analiziramo sa Vladimirom Vasićem, sociologom.

Iako je inspekcija naredila poništenje izbora novog rektora Tarika Zaimovića, Univerzitet u Sarajevu je odlučio nastaviti s planiranom ceremonijom u Vijećnici. Sada već bivši rektor Rifat Škrijelj najavio je žalbu na ovu odluku, optužujući inspekciju za “nasrtaj na autonomiju” Univerziteta​. Rifat Škrijelj naš je gost.

“Ovo je jedna od možda najvećih uvreda koju su pretrpjeli herojski Bošnjaci Istočne Bosne, narod koji je platio najveću cijenu u ovom, u Prvom svjetskom i u Drugom svjetskom ratu. Da doživi od svog naroda da nam kažu kako su nas primili, a mi smo imali samo volovske puteve koje ste nam vi popravili. Niste ni to”, poručio je Ćamil Duraković, potpredsjednik RS Keneli Zuko, predsjednici Aktiva žena SDA. Ćamil Duraković gost je Dana uživo.

Hoće li Crna Gora put Brisela ili Vučićevog zagrljaja, pitaju se regionalni analitičari nakon što se DPS vratio na scenu na izborima u Podgorici. Kako se sada čini, biće ovo uvod u zahtjeve za vanrednim parlamentarnim izborima. Hoće li na kompletnu situaciju utjecati i rezultati popisa koji će biti objavljeni 15. oktobra pitamo Šekija Radončića, novinara.

Sa vama od 16.15 do 18.15 Sunčica Lukić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!