Dan uživo: Kad im ne možeš ništa, stavi ih na crnu listu

Vijesti 24. jul 202413:01 0 komentara
N1

U izdanju emisije Dan uživo za srijedu gledajte:

Rat i to hibridni bukti! U glavama funkcionera SNSD-a vode ga strane ambasade protiv Republike Srpske. “Tuku” Amerikanci, Britanci i Njemci. “Tuku” ekonomski, medijski, a navodno su skloni i špijunskim aktivnostima. U stilu iz “Balkanskog špijuna”, soko je nazvao orla i poručio – strancima treba stati na rep. Ambasador Bosne i Hercegovine u Srbiji Aleksandar Vranješ, inače i univerzitetski profesor strance bi u zakon, a i domaće prestupnike bi kažnjavao zabranom svake komunikacije sa predstavnicima ambasada, međunarodnih organizacija i stranih država koje bi Narodna skupština po njegovoj ideji stavila na crnu listu. Jer šta ko osim njegovog šefa ima da priča sa strancima posebno kad ti stranci više ne donose pare?

Nema para bez rješenja koja se traže. Brisel ne da šargarepu u vidu 140 miliona maraka, što je trebala biti prva tranša iz Plana rasta za Zapadni Balkan. 110 od 113 zahtjeva je ispunjeno. Za Evropu, nedovoljno. Posljedice ovakvog obrta analiziramo sa Dejanom Šajinovićem, novinarom Nezavisnih novina, sa kojim komentarišemo i zategnute odnose zvaničnika iz Banjaluke sa ambasadorom SAD-a.

Sektor poljoprivrede u Federaciji Bosne i Hercegovine u velikom je problemu. O tome vapi danima resorni ministar, sve zbog neusvajanja Strategije za resor na čijem je čelu. O stanju na oranicama, ali I obuzdavanju uvoza uz ostalo razgovaramo sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije Bosne i Hercegovine Kemalom Hrnjićem.

Iako na nivou Republike Srpske djeluju stabilno, odnosi SNSD-a sa partnerima na lokalnim nivoima na staklenim su nogama u nekoliko opština. Bukti sukob DEMOS-a i SNSD-a na Palama i frcaju međusobne optužbe. O stanju u koaliciji, ali i odnosima u samom SNSD-u, kao i o situaciji u gradu razgovaramo sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem.

Sa vama smo od 16:15.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!