Dan uživo: Kako će se pokriti deficit u budžetu KS?

Vijesti 22. okt 202414:07 0 komentara
N1

Da li će doći do rekonstrukcije Vlade KS? Hoće li se kola slomiti na njemu zbog deficita od 80 miliona KM?

Kako komentariše najave o izbacivanju stranke Za nove generacije iz većine? Da li će rebalans budžeta pokriti minus u kasi? Jesu li upitne plate i naknade i kako komentariše neznanje zastupnika o indirektnim i direktnim porezima? Na ova pitanja odgovara Afan Kalamujić, ministar finansija u KS.

Prekrajanje volje građana na izborima i glasači iz Srbije. Nastavak loših rezultata opozicije u RSu i iznenađujuće nepovoljni za njegovu stranku. Napade na ljekare i profesore i druge aktuelne teme – komentariše Đorđe Vučinić zastupnik NSRS iz Liste za pravdu i red.

Balkanska istraživačka mreža uradila je monitoring predizborne kampanje. Pratili su sve društvene mreže kandidata i trenutnih načelnika, predsjednika stranaka i stranice njihovih stranaka, online medije i neke predizborne skupove Interesantno je da su uočili smo povećanje mržnje prema LGBT zajednici u BiH, ali smanjen broj mržnje na etničkoj, nacionalnoj i vjerskoj osnovi. O istraživanju i ostalim aktuelnim temama razgovaramo sa Azrom Husarić Omerović, autoricom istraživanja.

Pratimo i sjednicu Predstavničkog doma PS BiH koji raspravlja o državnoj imovini i dolazak predsjednika Albanije u BIH.

Sa vama od 16.15 do 18.15 Sunčica Lukić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!