Dan uživo: Ko je bio Dodikov špijun u Luksemburgu?

Vijesti 26. jun 202412:47 0 komentara
N1 BiH

U današnjem izdanju Dana uživo donosimo sve detalje akcije “Omerta” u kojoj je privedeno sedam osumnjičenih zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Donosimo detalje i o akciji “Rapid” u kojoj je zaplijenjeno 70 kilograma droge. Govorimo i o predstojećoj izbornoj kampanji.

CIK je prve kazne za preuranjenu kampanju već izrekao. Pod budnim okom je sada i Snaga naroda, stranka federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka. Zašto je važno da je preuranjena kampanja zabranjena, kako spriječiti zloupotrebu javnih resursa? To su neka od pitanja za Ivanu Korajlić, izvršnu direktoru Transparency internationala u Bosni i Hercegovini.

Sa Luksemburškog sastanka ministara inostranih poslova Evropske unije i Zapadnog Balkana u studio Dana uživo stiže šef diplomatije Elmedin Konaković. Kakvo je raspoloženje Unije prema Bosni i Hercegovini? Šta se dešavalo iza zatvorenih vrata? Ko je među učesnicima sastanka bio špijun? Kakvo je stanje u državnoj koaliciji? Koliko daleko će ići sukob između njega i Milorada Dodika?

Ugrožava li Dodikov SNSD partnere u vlasti na nivou Republike Srpske? Sve češće bilježe se prelasci iz manjih stranaka u najveću zbog čega su pojedini lideri javno već optuživali niže funkcionere da im vršljaju po stranci? Posljednji u nizu “postradao” je DEMOS koji je ostao bez vlasti u Palama. O svemu razgovaramo sa generalnim sekretarom stranke Boranom Bosančićem.

Ovo je samo dio tema koje vas očekuju u Danu uživo od 16.15. S vama je danas Mladen Vujinović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!