Dan uživo: Kolektivna dženaza i ukop žrtava u Jablanici

Vijesti 15. okt 202413:45 0 komentara
N1

U Jablanici je Dan žalosti zbog dženaze i ukopa 19 žrtava katastofalnih poplava. Uživo ćemo biti u Jablanici. Naša ekipa je i u Buturović Polju, gdje je u toku potraga za još jednom nestalom osobom. Pratimo i kako protiče sancija i pomoć stanovništvu koji su ostali bez krova nad glavom.

Gost Dana uživo je potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak. Razgovaramo o osipanju stranke, izbornom rezultatu i pitamo ga zašto nije dao podršku Drašku Stanivukoviću? Šta očekuje od skorih unutarstanačkih izbora? Uoči loklanih izbora najvio je zajedničku akciju opozicije u “spašavanju” Republike Srpske – pitamo ga i koliko je opozicija jedinstvena te kada će početi zasjedati NSRS nakon tromjesečne pauze?

Da li je Kanton Sarajevu pred finasijskim krahom i hoće li doći do blokade isplate budžetskih davanja? Dok premijer Nihad Uk krivi ponder što je ovaj kanton u finansijskom izazovu i da plate i socijalna davanja nisu ugroženi, opzozicija traži hitnu sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo. O ovoj problematici za Dan uživo govori Muamer Bandić, zastupnik Stranke za BiH u Skupštini KS.

Gotovo svakodnevno na površinu izlaze koruptivne radnje političara, ali i predstavnika javnih preduzeća. Kako se obračunati sa ovom pošasti i kako se uopšte ovim trendom rasta koruptivnih radnji približiti EU? Može li biti odblokiran EU put BiH sa trenutnim političkim kursem zemlje? Kakvo smo to društvo postali kada biramo korumpirane i političare koji su u koliziji sa zakonom? Sve su ovo pitanja za profesora i političkog analitičara, Adnana Huskića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!