Dan uživo: Koliko smo energetski (ne)zavisni

Vijesti 24. jun 202413:49 0 komentara
N1

U prvom izdanju Dana uživo za ovu sedmicu donosimo izvještaje sa terena o štetama koje su uzrokovale vremenske neprilike. Trenutno, najteže je u Krajini gdje je poplavljeno nekoliko desetina domaćinstava. Govorimo i o najvažnijim ekonomskim, ali i političkim temama.

Milionske štete u privredi uzrokovala je havarija zbog koje su u petak četiri zemlje ostale bez električne energije. To je za sobom povuklo pitanje o izostanku ulaganja u sektor i milionima koji su, navodno, blokirani zbog izostanka političkog dogovora. U uzrocima i posljedicama havarije, kao i situaciji u oblasti energetike razgovaramo sa Arminom Hodžićem, direktorom Sektora energetike u Privrednoj komori Federacije Bosne i Hercegovine.

Ko blokira milione, dovodeći tako i građane i privredu u opasnost? Ko sprječava dogovor? Kada će doći do sastanka vladajućih na državnom nivou? Hoće li ishodovati ikakvim dogovorom? Kada će budžet u parlamentarnu proceduru? Šta su crvene linije za HDZ BiH? Sve ovo pitamo člana Predsjedništva HDZ-a i zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma državnog parlamenta Marinka Čavaru.

Lošim odnosom u koaliciji na državnom nivou opterećen je i entitetski nivo vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine. Sve češće se govori o izboru direktora Federalne uprave policije. Da li je riječ o novom zahtjevu HDZ-a prema Trojci? Kada će se ovo pitanje naći pred entitetskim parlamentom? To, uz ostalo, pitamo Dragana Miokovića, predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Sa vama smo od 16:15.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!